.... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA ....

…. FAITH XLVII – Skid Row , Los Angeles , USA ….

Szinte a kezdetektől fogva kísérem figyelemmel és foglalkozom az alkotásaival! Munkáira, falfestményeire mindig is kivételes figyelmet fordítottam és ámulva figyeltem videóit amin a világ nagyvárosinak elhagyatott, lepusztultabb részein alkotott! Mindezt olyan szeretettel, egyszerűséggel és őszinteséggel mutatva be mintha teljesen normális dolog lenne mocsokban, koszban és veszélyes helyeken festeni! Sokszor éreztem azt, hogy a hangulat, a helyi emberek és mindennapjaiknak bemutatása mintha fontosabb lenne a saját munkájánál is! Mondjuk, az összes munkájának központjában megtalálhatóak a politikai problémák, a környezeti pusztítás hatásainak kérdésköre, határok eltörlésének lehetőségei és egyéb humanitárius kérdések, szóval iszonyat erős cucc szinte az összes alkotása bárhol is készült szerte a világban és szívesen és sokszor tekintek vissza ezekre mind a mai napig!

Elég ha csak a 2010-ben készült “Epitaph”-ot …

vagy a 2011-es “the freedom charter”-t …

esetleg a 2014-es”you hold no blame for my proud heart” című videót említem példaként de tudnám még sorolni!…

Nem is csoda, hogy a dél-afrikai Fokvárosban, 1979-ben született, kivételes street art művésznő, Faith 47 legújabb munkájával sem hazudtolta meg magát! Egy hatalmas méretű, ecsettel, kézzel festett, stílusában és kivitelezésében is kifogástalan falfestmény született Los Angelesben alig pár nap alatt!

.... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA ....

A los angelesi Skid Row városnegyedben ( ami nem éppen a turista csalogató látnivalóiról ismert,elég ha Google képkeresőbe beírod, hogy Skid Row ) készült “salus populi suprema lex esto” címen futó alkotása, ami magyarul valahogy úgy hangzik, hogy: “a nép jóléte lesz a legfontosabb törvény”, is a kapitalista világ kritikája, amiből teljes mértékben hiányzik az intézményi empátia a rendszerből kiszakadt és abban nem részt vevők felé!
Nem is véletlen, hogy ez az alkotás a Skid Row vagyis az Egyesült Államok egyik legnagyobb hajléktalan népességének otthonában készült el ahol körülbelül 2,500 ember él az utcán egy pár utcányi sugarú körben! És ahogy a statisztika mutatja nem is olyan nehéz bekerülni ebbe a kilátástalan körbe hiszen az amerikaiak 80%-a fizetéstől fizetésig él és ez nem valami biztos alap. – (mondjuk ez itthon se sokkal szebb számadat szerintem)
Aki mögött nincs biztos családi háttér az hamar itt találhatja magát, főleg ha idős, szenvedély beteg, lelki vagy egészségügyi problémákkal küzd!
Ezekre az emberekre, problémáikra próbálja meg felhívni a figyelmet a Művésznő amiben a @Co_labs is szerepet vállalt!
Példa értékű, gyönyörű munka amit az alábbi fotók is bizonyítanak :

.... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA .... .... FAITH XLVII - Skid Row , Los Angeles , USA ....

írta / amorfart


Warning: Creating default object from empty value in /home/muliweb/public_html/amorfart.com/v2/wp-content/plugins/intuitive-navigation/functions.php on line 153
Nemdivat